Citroenspaghetti met pangafilets

Pittige citroen spaghetti
Pittige citroen spaghetti

Wat heb je nodig?

  • Spagetti
  • Citroen
  • Knoflook (3-4 tenen)
  • Ui (1 ui)
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • Half rood pepertje
  • Rucola (halve zak)
  • Pangafilets (ook lekker met dorade of zeebaars)

Hoe maak je citroenspaghetti?

  • Zet de spaghetti op voor 4 personen in kokend water en voeg een scheut olijfolie toe.
  • Snipper de ui, drie knoflookteentjes en een half pepertje in een wokpan.
  • Fruit dit in olijfolie.
  • Rasp de buitenkant van de citroen.
  • Voeg de geraspte stukjes toe.
  • Als de spaghetti al dente is (na ca 10 min koken) doe je dit in de wokpan.
  • Voeg daarna ook de rucola toe.
  • Meng alles goed en breng de spaghetti verder op smaak door wat citroensap uit de citroen te knijpen. Vergeet niet vooral veel te proeven!
  • Zet in de tussentijd een koekenpan voor de pangafilets op met olijfolie. Aan twee kanten kort bakken op groot vuur.
  • Voeg 1-2 tenen grof gesneden knoflook pas toe als je de panga om hebt gedraaid in de pan.
  • Grof zouten met zeezout.
  • Zorg dat als de vis klaar is ook de spaghetti opgediend kan worden.
  • Vergeet als finishing touch niet de spaghetti op te dienen met vers geraspte parmezaanse kaas. Bij de pangafilets voeg je citroen toe.
  • Bon appetito!

Tip voor het dessert: tiramisu met witte chocolade en limoncello!