Citroenspaghetti met pangafilets
Wat heb je nodig?
- Spagetti
- Citroen
- Knoflook (3-4 tenen)
- Ui (1 ui)
- Geraspte parmezaanse kaas
- Half rood pepertje
- Rucola (halve zak)
- Pangafilets (ook lekker met dorade of zeebaars)
Hoe maak je citroenspaghetti?
- Zet de spaghetti op voor 4 personen in kokend water en voeg een scheut olijfolie toe.
- Snipper de ui, drie knoflookteentjes en een half pepertje in een wokpan.
- Fruit dit in olijfolie.
- Rasp de buitenkant van de citroen.
- Voeg de geraspte stukjes toe.
- Als de spaghetti al dente is (na ca 10 min koken) doe je dit in de wokpan.
- Voeg daarna ook de rucola toe.
- Meng alles goed en breng de spaghetti verder op smaak door wat citroensap uit de citroen te knijpen. Vergeet niet vooral veel te proeven!
- Zet in de tussentijd een koekenpan voor de pangafilets op met olijfolie. Aan twee kanten kort bakken op groot vuur.
- Voeg 1-2 tenen grof gesneden knoflook pas toe als je de panga om hebt gedraaid in de pan.
- Grof zouten met zeezout.
- Zorg dat als de vis klaar is ook de spaghetti opgediend kan worden.
- Vergeet als finishing touch niet de spaghetti op te dienen met vers geraspte parmezaanse kaas. Bij de pangafilets voeg je citroen toe.
- Bon appetito!
Tip voor het dessert: tiramisu met witte chocolade en limoncello!