Lasagna Bolognese

Lasagne Bolognese
Lasagne Bolognese

Wat heb je nodig?

  • Lasagnebladen
  • Half om half gehakt
  • Ui
  • Sambal
  • Knoflook
  • Gezeefde tomatensaus
  • Mosterd
  • Zakje oude strooikaas

Hoe maak je de lasagne bolognese?

  • Kook de lasagnebladen zoals voorgeschreven staat op de verpakking. Ze moeten beetgaar zijn.
  • Snipper het uitje en de knoflook en bak deze samen met de sambal in een heel klein beetje olijfolie
  • Doe het gehakt na een paar minuten bij en breng deze op smaak met zout
  • Bak het gehakt lekker aan en rul het tot kleine stukje. Proef tussendoor of de smaak goed is en niet flauw
  • Doe nu de tomaten saus erbij en een klein schepje mosterd
  • Laat dit even lekker intrekken.
  • Nu pak je de ovenschaal, lasagnebladen en strooikaas er ook bij
  • Doe eerst een schep saus in de ovenschaal
  • Doe hier een klein laagje strooikaas overheen
  • Bedek de laag nu met de lasagnebladen
  • Doe hier weer een klein laagje kaas ovenheen
  • Dit herhaal je tot alles op is en je aan de bovenkant een laagje met lasagnebladen hebt. Deze bovenste laag bedek je goed met de strooikaas
  • Dan mag de lasagne nog 12 tot 15 minuten in de oven en klaar!
  • Bon Apetit!