Lasagna Italiana

Lasagne Trio 
Formaggio
Lasagne Trio Formaggio

Wat heb je nodig?

  • Lasagnebladen
  • Geitenkaas
  • Ricotta
  • Mozzarella
  • Ui
  • Tomaten
  • Knoflook
  • Gezeefde tomatensaus
  • Spinazie
  • Basilicum

Hoe maak je de lasagna Italiana?

  • Kook de lasagnebladen zoals voorgeschreven staat op de verpakking. Ze moeten beetgaar zijn.
  • Doe fijngesneden knoflook met dungesneden uienringen in de pan. Bak deze een paar minuutjes aan.
  • Doe hierna een flinke scheut tomatensaus bij en laat dit even goed intrekken.
  • Doe de spinazie in een aparte pan en bak deze even aan totdat deze lekker warm is. Breng het op smaak met een klein stukje van een bouillonblokje.
  • Pak de ovenschaal, lasagnebladen en kazen er ook bij
  • Doe eerst een laag spinazie in de ovenschaal.
  • Doe hier ricotta bovenop en maak de laag af met lasagnebladen.
  • Over de lasagnebladen komt een laagje tomatensaus met uien en knoflook.
  • Over de tomatensaus komt een laagje geitenkaas. Brokkel stukjes af en verdeel deze over de laag.
  • Daar bovenop komt weer een laag van lasagnebladen.
  • Bedek de lasagnebladen met tomatenschijfjes en op de tomatenschijfjes komen mozzarella plakjes. Snijd deze een halve centimeter dik.
  • Dan mag de lasagne nog 12 tot 15 minuten in de oven en klaar!
  • Om het af te maken doe je op het laatste nog basilicumblaadjes als de lasagne de oven al uit is.
  • Bon Apetit!