Lasagna Vegetale

Lasagne Vegetale
Lasagne Vegetale

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • 2 kleine rode paprika
  • Ui
  • Blikje tomaten puree
  • Aromat
  • 1 tl mosterd
  • Lasagne bladen
  • Strooikaas
  • Diepvries gesneden spinazie (geen creme)
Hoe maak je de Lasagne Vegetale?
  • Allereerst kook je de lasagne bladen ongeveer 5 minuten
  • Ondertussen snijd je de ui in halve ringen, de courgette in kleine reepjes en de paprika in kleine stukjes.
  • Doe wat olie in een wok bak en fruit de ui wat aan.
  • Doe nu de gesneden spinazie in een pannetje met wat boter om het te laten ontdooien. Doe hier ook wat aromat bij.
  • Na een minuut of 2 doe je hier de courgette en paprika bij.
  • Strooi wat aromat over de groenten heen een bak ze nog even door.
  • Doe de tomatenpuree, een lepel water en een tl mosterd bij de groenten en roer alles goed door elkaar.
  • Je hebt nu alle voorbereidingen getroffen en nu kunnen we de lasagne maken.
  • Neem een ovenschaal erbij en smeer deze in met wat boter.
  • Begin met een laagje groenten.
  • Daar bovenop een laagje spinazie
  • Als laatste een klein beetje strooikaas en daarop de lasagnebladen om het af te sluiten. Daarop weer een laagje strooikaas
  • Dit herhaal je tot de alles op is en de bovenste laag eindig je met lasagne bladen
  • Bedek deze helemaal met strooikaas
  • De lasagne kan nu de voorverwarmde (180 graden) oven in voor ongeveer 15 a 20 minuten
  • Als deze klaar is haal je de schaal uit de oven en kan je de lasagne uitserveren!
  • Bon Apetit!