Penne met pesto en zeebaars

Penne met pesto en zeebaars
Penne met pesto en zeebaars

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)

  • Penne
  • Basilicum
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Parmigiano
  • Gele paprika
  • Kleine tomaatjes
  • Rode ui
  • Zeebaars filets met huid

Hoe maak je Penne met pesto en zeebaars?

  • Kook de penne zoals op de verpakking beschreven staat
  • Ondertussen maak je zelf de pesto. De zelfgemaakte pesto is het lekkerst aan dit gerecht
  • Doe ongeveer 50 gram basilicum samen in een kom met een bakje geroosterde pijnboompitten, 3 tenen gepelde knoflook, ongeveer 30 gram geraspte parmigiano en een flinke scheut olijfolie
  • Met de staafmixer ga je dit helemaal fijn malen tot het een gladde pesto is geworden. Proef de pesto, naar smaak kan je er altijd nog wat extra kaas, knoflook, pijnboompitten of basilicum toevoegen
  • Ondertussen kan je al aan de vis beginnen. Bak de filets eerst goed op de huid. Niet te lang, wel dat deze goed krokant is. Daarna nog even op de andere kant. Serveren altijd met de huid naar boven.
  • Bak de laatste 5 minuten de paprika, tomaat en rode ui mee.
  • Zodra de penne gekookt heeft giet je deze af en doe je de pesto bij de penne in de pan. Mix alles goed door elkaar.
  • Serveer het gerecht uit op mooie diepe pasta borden
  • Als finishing touch doe je nog wat schaven parmigiano kaas over het gerecht heen en eventueel nog wat pijnboompitten door het gerecht en klaar
  • Bon Apetit!

Bekijk ook het Penne met pesto pasta recept.