Penne met (zelfgemaakte) groene pesto

Penne met pesto
Penne met pesto

Wat heb je nodig?

  • Spaghetti
  • Basilicum
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Parmigiano

Hoe maak je de Spaghetti met Pesto?

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking beschreven staat
  • Ondertussen maak je zelf de pesto. De zelfgemaakte pesto is het lekkerst aan dit gerecht
  • Doe ongeveer 50 gram basilicum samen in een kom met een bakje geroosterde pijnboompitten, 3 tenen gepelde knoflook, ongeveer 30 gram geraspte parmigiano en een flinke scheut olijfolie
  • Met de staafmixer ga je dit helemaal fijn malen tot het een gladde pesto is geworden. Proef de pesto, naar smaak kan je er altijd nog wat extra kaas, knoflook, pijnboompitten of basilicum toevoegen
  • Zodra de spaghetti gekookt heeft giet je deze af en doe je de pesto bij de spaghetti in de pan. Mix alles goed door elkaar.
  • Serveer het gerecht uit op mooie diepe pasta borden
  • Als finishing touch doe je nog wat geraspte parmigiano kaas over het gerecht heen en eventueel nog wat pijnboompitten door het gerecht en klaar
  • Bon Apetit!