Risotto a la Funghi

Risotto a la Funghi
Risotto a la Funghi

Wat heb je nodig?

  • Truffel olie
  • 1 pak risotto
  • 1 pak kastanje champignons
  • Knoflook
  • Ui
  • Bouillon
  • Witte wijn
  • Parmigiano kaas

Hoe maak je de Risotto a la Funghi?

  • Begin eerst met de ui en knoflook heel fijn te snijden
  • Doe een scheutje truffel olie in een wokpan, gooi de fijngesneden ui en knoflook in de pan
  • Fruit het even aan en doe de champignons erbij
  • Even op hoog vuur bakken
  • Gooi nu de risotto erbij en bak deze even mee, totdat de risotto glazig wordt
  • Nu wordt het spannend, maak een pannetje bouillon klaar, en doe elke keer een schepje in de wokpan bij de risotto.
  • Blijf constant roeren
  • Doe er ook een scheutje wijn bij
  • Blijf elke keer een schepje bouillon bij de risotto. Dit blijf je doen voor ongeveer 20 minuten. Elke keer als de risotto de bouillon heeft geabsorbeerd doe je er weer een schepje bij.
  • Blijf tussendoor vooral goed proeven, als de risotto gaar is en de smaak goed, dan is de Risotto a la funghi klaar
  • Vergeet als finishing touch de risotto a la funghi niet af te maken met verse parmigiano kaas, hierdoor smaak het extra lekker.
  • Bon Apetito!

Ben je een risotto liefhebber? Dit is niet ons enige recept wat we met risotto op de site hebben staan. Bekijk alle risotto recepten.