Risotto met knoflook garnalen

risotto met knoflook garnalen
Risotto met knoflook garnalen

Wat heb je nodig voor de risotto met knoflook garnalen?

  • 1 pak risotto
  • ui
  • knoflook
  • rode peper
  • zout en peper
  • peterselie
  • grote (knoflook) garnalen
  • bouillon

Hoe maak je de risotto met knoflook garnalen?

  • Begin eerst met de ui, rode peper en knoflook heel fijn te snijden
  • Doe een scheutje olijfolie in een wokpan, gooi de fijngesneden ui, rode peper en knoflook in de pan
  • Fruit het even aan en doe de knoflook garnalen erbij
  • Even op hoog vuur bakken
  • Om te voorkomen dat de garnalen te gaar worden haal je ze nu uit de pan.
  • Gooi nu de risotto nu in de pan en bak deze even mee, totdat de risotto glazig wordt
  • Nu wordt het spannend, maak een pannetje bouillon klaar, en doe elke keer een schepje in de wokpan bij de risotto.
  • Blijf constant roeren
  • Blijf elke keer een schepje bouillon bij de risotto. Dit blijf je doen voor ongeveer 20 minuten. Elke keer als de risotto de bouillon heeft geabsorbeerd doe je er weer een schepje bij.
  • Blijf tussendoor vooral goed proeven, als de risotto gaar is en de smaak goed, dan is de Risotto klaar
  • Doe nu de knoflook garnalen weer in de pan en bak ze nog even mee
  • Vergeet als finishing touch de risotto af te maken met verse fijngesneden peterselie en eventueel naar smaak parmigiano.
  • Bon Apetito!

Ben je een risotto liefhebber? Dit is niet ons enige recept wat we met risotto op de site hebben staan. Bekijk alle risotto recepten.