Risotto met pompoen en geitenkaas

Risotto met pompoen en geitenkaas
Risotto met pompoen en geitenkaas

Wat heb je nodig voor de risotto met pompoen?

  • 1 hele pompoen
  • Peterselie
  • Bosui
  • 1 pak risotto
  • Knoflook
  • Bouillon
  • Witte wijn
  • Zachte geitenkaas

Hoe maak je de risotto met pompoen?

  • Begin eerst met de bosui en knoflook heel fijn te snijden
  • Doe een scheutje olie in een wokpan, gooi de fijngesneden ui en knoflook in de pan
  • Fruit het even aan en doe de pompoen erbij
  • Even op hoog vuur bakken
  • Gooi nu de risotto erbij en bak deze even mee, totdat de risotto glazig wordt
  • Nu wordt het spannend, maak een pannetje bouillon klaar, en doe elke keer een schepje in de wokpan bij de risotto.
  • Blijf constant roeren
  • Doe er ook een scheutje wijn bij
  • Blijf elke keer een schepje bouillon bij de risotto. Dit blijf je doen voor ongeveer 20 minuten. Elke keer als de risotto de bouillon heeft geabsorbeerd doe je er weer een schepje bij.
  • Blijf tussendoor vooral goed proeven, als de risotto gaar is en de smaak goed, dan is de Risotto met pompoen klaar
  • Vergeet als finishing touch de risotto met pompoen niet af te maken met zachte geitenkaas te strooien over de risotto. Dit zorgt voor een extra smeuïge smaak. Als laatste nog een beetje peterselie en zwarte peper.
  • Bon Apetito!

Ben je een risotto liefhebber? Dit is niet ons enige recept wat we met risotto op de site hebben staan. Bekijk alle risotto recepten.