Risotto met spinazie en gorgonzola

risotto met spinazie en gorgonzola
risotto met spinazie en gorgonzola

Wat heb je nodig?

  • 1 pak gehakte spinazie
  • 1 pak risotto
  • Ui
  • Knoflook
  • Bouillon
  • Witte wijn
  • Pittige gorgonzola
  • Verse spinazie ter garnering

Hoe maak je de risotto met spinazie en gorgonzola?

  • Begin eerst met de ui en knoflook heel fijn te snijden
  • Doe een scheutje olie in een wokpan, gooi de fijngesneden ui en knoflook in de pan
  • Gooi nu de risotto erbij en bak deze even mee, totdat de risotto glazig wordt
  • Nu wordt het spannend, maak een pannetje bouillon klaar, en doe elke keer een schepje in de wokpan bij de risotto.
  • Doe er ook een scheutje wijn bij
  • Blijf constant roeren
  • Blijf elke keer een schepje bouillon bij de risotto. Dit blijf je doen voor ongeveer 20 minuten. Elke keer als de risotto de bouillon heeft geabsorbeerd doe je er weer een schepje bij.
  • Zet ondertussen een pannetje op het vuur om de gehakte spinazie voor te bereiden.
  • Zodra deze goed en op smaak is, vlak voor de risotto klaar is voeg je de spinazie aan de risotto toe.
  • Blijf tussendoor vooral goed proeven, als de risotto gaar is en de smaak goed, dan is de Risotto met spinazie klaar
  • Vergeet als finishing touch de niet af te maken met pittige gorgonzola te strooien over de risotto.
  • Doe er eerst een klein beetje overheen, roer dit goed door de risotto. Als laatste nog wat gorgonzola kruimel over de risotto met nog een paar blaadjes verse spinazie.
  • Bon Apetito!

Ben je een risotto liefhebber? Dit is niet ons enige recept wat we met risotto op de site hebben staan. Bekijk alle risotto recepten.