Spaghetti a la Vongole

Wat heb je nodig?

  • 1 Kilo vongole (kokkels)
  • Rode peper
  • Peterselie
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Witte wijn
  • Spaghetti
  • Parmigiano

Hoe maak je de Spaghetti a la Vongole?

  • Maak eerst de vongole schoon. Laat er koud water op stromen en gooi de kapotte schelpen weg
  • Ook de schelpen die niet dichtgaan gooi je weg. Ze moeten héél vers zijn!
  • Laat de goede vongole een half uur in koud water staan
  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking voorgeschreven staat
  • Doe de fijngesneden rode peper en knoflook samen met een goede scheut olijfolie in de pan. Fruit deze even aan
  • Doe daarna de vongole, en een scheutje wijn erbij
  • Bak de vongole aan tot ze allemaal open zijn gegaan (ongeveer 4 a 5 minuten)
  • Voeg de gekookte spaghetti  en de peterselie toe aan het gerecht en laat het nog staan
  • Serveer de spaghetti a la Vongole op in een mooi pastabord
  • Als finishing touch die je nog een klein beetje geraspte parmigiano over het bord
  • Bon Apetit!